Zes eigenwijze muzikanten die hun liefde voor akoestische muziek combineren met een gedurfde zoektocht naar het leven.
Met een akoestische sound, oprechte teksten en meeslepende melodieën willen wij de luisteraar meenemen in onze wereld. Daarom worden alle nummers samen geschreven en laten we ons inspireren door zowel de verwondering van het leven als de vragen die dit met zich mee kan brengen. Door de akoestische muziekstijl met tinten van country en folk in combinatie met een grote variatie aan instrumenten wordt een karakteristieke sound gevormd, door onszelf ook wel ‘wooden sound’ genoemd. Net zoals hout, dat nooit stopt met vormen, is geen enkel nummer ooit écht helemaal uitgegroeid. We laten ons altijd weer opnieuw inspireren. Hierdoor is ieder optreden uniek!
https://burgeonmusic.nl/wp-content/uploads/2017/04/triangle_left.png

Muzikaal is het allemaal fris en fruitig, vers en oorspronkelijk. Er zit onbevangen durf in het spelen en zingen, alsof de knop zo snel mogelijk een mooie bloem wil worden. (…) Welke popartiest komt er nu met een geit aanzetten?

Nederlands Dagblad

Ileane

Vocals

Baritone ukelele / Harmonica

“Sinds ik bij Burgeon zit, weet ik pas hoe erg je kan genieten van muziek maken. Het creatieve werk begint thuis al, wanneer ik een nummer schrijf op mijn eigen bariton ukelele’tje, maar wanneer zo’n nummer dan voor het eerst met de hele band gespeeld wordt… JA, da’s echt een gaaf moment.”

Sharon

Vocals

Mandolin

“Vroeger droomde ik stiekem al van een eigen band. Ik zong heel graag, maar durfde ik dat niet zo goed hard op te zeggen. Tot ik op een moment door een geweldige groep mensen werd gevraagd om te zingen en muziek te maken in een band. Sindsdien heb ik mijn beste vrienden leren kennen waarmee ik mijn grootste passies mag delen.”

Guus

Guitar

(backing) vocals

“Het mooiste gevoel dat er is, is het moment dat melodie en tekst opeens perfect samenvallen. En zonder Burgeon had ik dat nooit mogen kennen! Inmiddels spelen we al heel wat nummers samen op allerlei podia in Nederland, en al die nummers ontstonden ooit ergens in een achtertuin of zolderkamertje. Wat een rijkdom om samen met de bende al die nummers te mogen spelen!”

Frank

Drums

Percussion / Backing vocals

“Je grootste passie delen met je beste vrienden, heerlijk. Ik krijg er elke keer weer energie van als we met Burgeon bij elkaar zijn, al is het alleen al van de sfeer, gezelligheid en goeie gesprekken. En dan heb ik het nog niet eens over de muziek…”

Joost

Bass

“Vanaf mijn 12e bestaat mijn hele leven uit muziek. Eerst heel veel radio luisteren. Op m’n 18e ben ik gaan drummen en in diverse samenstellingen gespeeld. Later heb ik de basgitaar ontdekt en dat voelde als thuiskomen: hoeveel gevoel kun je met een bas in de nummers leggen! Bij Burgeon kan ik lekker op de achtergrond bezig zijn en werken aan het ultieme doel: samen het beste nummer schrijven en spelen!”

Aart

Guitar

Banjo / Electric guitar / Mandolin

“De klank van pure, akoestische instrumenten en stemmen heeft mij altijd al geïnspireerd omdat dat voor mij helemaal authentiek voelt. Burgeon is een prachtige samensmelting van die karakteristieke sounds, gecombineerd met een sterke boodschap en sprankelende mensen. Daarom ben ik daar zo graag onderdeel van.”

https://burgeonmusic.nl/wp-content/uploads/2021/05/DSC9858-640x480.jpg
Burgeon staat altijd aan, want er is energie in overvloed. Als de eerste akkoorden gespeeld zijn, of vaak al daarvoor, spat de liefde voor ons vak ervan af. In slaap sukkelen is bijna niet mogelijk.
https://burgeonmusic.nl/wp-content/uploads/2022/05/FS_Burgeon-Thank-God-It-Ain_t-Luck-114-640x480.jpg
Onze nummers worden gespeeld met zo'n 17 instrumenten. Onze keuzestress wordt hierdoor flink vergroot, maar het geeft wel alle ruimte om ieder nummer helemaal tot z'n recht te laten komen!
https://burgeonmusic.nl/wp-content/uploads/2022/05/FS_Burgeon-Thank-God-It-Ain_t-Luck-54-640x480.jpg
In mei 2022 kwam ons album THANK GOD IT AIN'T LUCK uit, op vinyl én cd! In 11 gloednieuwe nummers nemen we de luisteraar mee op ons avontuur. Beluister 'm nu overal!

follow us

Draai je iPad voor een betere werking van de website.

© 2023 Copyright by VOF Burgeon